Западът няма да се уплаши от предупреждението на руския президент Владимир Путин,

...
Западът няма да се уплаши от предупреждението на руския президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Британският външен министър: Путин няма да ни уплаши

Западът няма да се уплаши от предупреждението на съветския президент Владимир Путин, че ще стартира война с НАТО, в случай че Украйна получи позволение да употребява оръжията, предоставени ѝ от западните ѝ съдружници, за удари по територията на Русия, съобщи английският външен министър Дейвид Лами, представен от Пи Ей медия и ДПА.
Прочетете още
Лами уточни, че Лондон продължава консултациите с Вашингтон и другите западни съдружници по въпроса дали да се даде зелена светлина на Киев да употребява доставените от Англия ракети " Сторм шадоу " за офанзиви против съветски военни летища и други обекти, от които се подхващат набези против Украйна.

През последните няколко седмици в Киев и Вашингтон имаше интензивни договаряния сред Англия и Съединени американски щати по тази тематика, само че към момента не е взето решение. Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж настоя западните водачи да разрешат на армията му да употребява оръжията, доставени от съюзническите сили, за удари по съветска територия. Руският държавен глава предизвести, че сходен ход " ще значи, че страните от НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз са във война с Русия ".

Според Лами обаче има дребна възможност от сходен конфликт. " Путин сподели: " Не изпращайте танкове ". Изпратихме им. Путин сподели: " Не изпращайте никакви ракети ". Изпратихме им. На всеки няколко месеца Путин заплашва, че ще употребява нуклеарни оръжия ", изясни Лами пред телевизия " Скай нюз ". Британският външен министър акцентира, че в този момент русият президент би трябвало " да постави завършек на експанзията си и да напусне Украйна ".  

Лами добави, че Путин " доста блъфира ". " Не можем да бъдем отклонени от курса от един империалистически фашист ", който " желае да нахлува в страни безсистемно ", сподели още ръководителят на английската дипломация. Освен това той заяви в ефира на Би Би Си, че диалозите сред премиера Киър Стармър, президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Зеленски ще продължат по-късно този месец в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Зеленски през днешния ден още веднъж насочи апел за помощ в обществената мрежа X. " Тази седмица руснаците изстреляха към 30 ракети от друг вид, повече от 800 управляеми въздушни бомби и близо 300 ударни дрона против Украйна ", гласи обявата на украинския президент.

" Украйна се нуждае от мощна поддръжка от нашите сътрудници, с цел да отбрани живота си от съветския гнет - въздушна защита, качества за отдалечен обхват, поддръжка за нашите воини. Всичко, което ще помогне да принудим Русия да приключи тази война… Благодаря на всички по света, които схващат това, и на нашите сътрудници, които ни оказват помощ и поддържат ", добави Зеленски.

По последни данни на английското военно разузнаване Русия продължава да води " настъпателни интервенции с бързи темпове в голям брой региони по фронтовата линия ". Същевременно въздушнодесантни и морски пехотни елементи са почнали контраатака против украинските сили в съветската Курска област. Британската разследваща работа счита, че е " доста евентуално " съветската войска да си е върнала контрола върху няколко села.

Освен това съгласно обновената информация на Министерството на защитата на Англия войските на Путин " последователно " напредват в региона към Угледар, както и югоизточно от значимия логистичен център Покровск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР